Sigur ai auzit de acest aliment-minune pe care îl prezentăm în acest articol. Are numeroase avantaje pentru sănătate și este recomandat celor cu diabet, colesterol mărit sau imunitate scăzută. Iată ce avantaje miraculoase are și cum te ajută să slăbești.
Semințele de cânepă, căci despre ele vorbim, pot fi folosite în orice rețetă și au miraculoase avantaje pentru sănătatea organismului uman. Au gustul asemenea semințelor de pin și de floarea soarelui și sunt bogate în vitamine și minerale esențiale (magneziu, vitamina B).
Semințele de cânepă pot fi introduse în salate de legume și fructe, musli, produse de panificație, rețete de paste și orez, scrie Csid.
Semințele de cânepă sunt indicate diabeticilor, persoanelor cu colesterol ridicat și celor cu imunitate scăzută. În cazul diabeticilor, semințele ajută la nivelul zahărului din sânge, datorită nutrienților de care beneficiază.
Semințele de cânepă decorticate conțin 30% proteine, din care 65% reprezintă o proteină ușor de digerat, numită edestină și joacă un rol important pentru că favorizează producerea de anticorpi care fortifică sistemul imunitar al organismului uman.
Mai mult decât atât, semințele de cânepă sunt un remediu natural pentru hipertensiune și colesterol ridicat, datorită conținutului de acizi grași Omega 3 și Omega 6. Aceste substanțe ajută la reducerea inflamațiilor din corp, ameliorează durerile articulare, scade nivelul de colesterol și reglează tensiunea arterială.
(CITEȘTE ȘI: Cafeaua cu lapte, inamicul uman. Iată ce se întâmplă în corpul tău când optezi pentru această combinație)
Una dintre cele mai la îndemână rețete este consumul semințelor de cânepă în locul fulgilor de ovăz. Acestea pot fi consumate la micul dejun, spre exemplu.
O altă variantă ar fi să presari câteva semințe de cânepă peste pâine prăjită sau banane. Un alt pont ar fi să le combini cu iaurtul, humusul sau chiar în smoothie.